- DEPARTAMENTELE DE BURSE - SCOPE/SCORE -

 

 

SCOPE (The Standing Committee On Professional Exchange) a fost primul departament infiintat in IFMSA (International Federation of Medical Students' Associations),in 1951 si continua sa aiba uin rol vital in cadrul organizatiei, fiind proiectul de cea mai mare amploare: actualmente, 86 de tari sunt membre IFMSA-SCOPE si anual se realizeaza un numar de 8000 de schimburi studentesti, in care sunt implicate 1100 universitati. Timp de 4 saptamani, atat sudentii care vin in Timisoara cat si cei care pleaca cu o asftel de bursa isi desfoasra practica in spital , in cadrul sectiei alese de ei , avand posibilitatea de a cunoaste sisteme medicale diferite si ,in acelasi timp, culturi diferite.

 

SCORE (The Standing Committee On Research Exchange) a fost fondat in 1991 si de atunci are ca scpo principal promovarea proiectelor de cercetare in randul studentilor, permintandu-le acestora sa isi extinda aria de cunostinte stiintifice in diversele specialitati medicale si oferindu-le totodata sansa de a cunoaste specialisti si studenti din toate colturile lumii. Studentii au posibilitatea de a-si alege proiectele si, pe tot parcursul celor 4 saptamani, vor lucra sub supravegherea directa a unui tutore.

SSMT, prin afilierea la FASMR (Federatia Asociatiilor Studentilor in Medicina din Romania), este partener in cadrul proiectelor de schimburi internationale, primind anual studenti din toata lumea si trimitand la randul sau medicinisti in strainatate. Distribuirea burselor repartizate centrului nostru se realizeaza in fiecare toamna, prin intermediul unui concurs.
Acte necesare:
-adeverinta de la secretariat cu media pe anul precedent
-copii dupa diplomele de participare la manifestari stiintifice ( congrese, cercuri stiintifice, conferinte cu tematica medicala) nu mai vechi de 2 ani
-copii dupa diplomele de participare la voluntariatele SSMT

Studentii care doresc sa faca parte din cele doua departamente au posibilitatea de a cunoaste pe timpul verii colegi din toate tarile lumii si de a-si petrece o parte din vacanta alaturi de ei, explorand nu doar orasul, dar si zonele turistice ale tarii, in cadrul programului social comun organizat la nivel national. Asteptam voluntarii dorinici de o experienta inedita interculturala sa se alature, deci, noii echipe.

 

Persoane de contact:
Local Officer on Research Exchange
Emanuel VOIAN (emanuel_voian@yahoo.com)
Local Exchange Officer
Cosmin VANTU ( cosminvantu@yahoo.com)
 

 

 

 

Galerie foto

Copyright 2009-All Rights Reserved

 

Samuel Butler"Munca fiecarui om este portretul sau!"