"Doneaza sange, fii erou!!!"

 

- Coordonator proiect : Plesa Diana -
e-mail: diana_plesa_tety@yahoo.com
 

 

Conform datelor emise de Institutul National de Hematologie Transfuzionala, la acest moment doar 40% din nevoia actuala de sange transfuzionabil este acoperita. De aceea studentii medicinisti au realizat campania "Doneaza sange, fii erou!

Aceasta campanie are ca obiective:
- imbunatatirea rezervelor de sange din centrele de transfuzii in urma cresterii numarului de donatori;
- sensibilizarea publicului larg in privinta importantei pe care o are donarea de sānge pentru pacienții ce au nevoie urgentă de transfuzie printr-o mediatizare ampla a campaniei

Publicul tinta este reprezentat de studentii din centrele universitare participante si profesorii lor si totodata publicul larg.
Prin campania "Doneaza sange, fii erou!!!" zeci de tineri realizeaza ca nu este greu sa salvezi viata unui om. Uneori un gest oricat de marunt poate salva viata unui om. Pentru acel om tu devii erou

Proiectul "Doneaza sange, fii erou!" isi propune sa ajute la depasirea deficitului de sange si preparate din sange cu care se confrunta clinicile universitare din centrele participante la eveniment prin organizarea periodica de campanii nationale de donare de sange (minim 1 pe an). Dorim sensibilizarea tinerilor cu pivire la impotanta actului de donare a sangelui prin distribuirea de de pliante informative studentilor din campusurile universitare ale centrelor participante in perioada premergatoare evenimentului cu privire la campanie in special si donarea de sange in general, asta in contextul in care un procent de 30% din tinerii care au donat la campaniile noastre anterioare au devenit donatori cronici ai Centrelor de Transfuzie Sanguinaa respective. Iar pentru un impact mai mare la nivelul populatiei campania beneficiaza de atat de mediatizare radio, cat si in presa scrisa.
 

 


URMATOARE ACTIUNE:
Cand
- Mai 2012
Unde - Centrul de Transfuzie Sanguina din Timisoara

HomeDespre noi Comitete permanenteDepartamente InvatamantContact

Copyright © 2009-All Rights Reserved

 

Samuel Butler

"Munca fiecarui om este portretul sau!"