Copyright 2009-All Rights Reserved

 

- Dragoste fara risc! -

 

In ce consta aceasta actiune?

Proiectul debuteaza prin impartirea de afise, selectia si pregatirea noilor voluntari, care inainte de a merge in scoli primesc materiale informative si participa la un training. Urmeaza o perioada in care se cauta sponsori pentru achizitionarea de materiale necesare bunei desfasurari a proiectului si apoi ii dam drumul. Echipele noastre sunt formate din studenti la medicina dornici sa invete lucruri noi si sa ajute tinerii sa inteleaga ca o viata sexuala neprotejata implica multe riscuri, poate chiar pune viata in pericol.

 

Proiectul nostru se desfasoara in liceele din judetul Timis are traditie in departamentul nostru si se axeaza pe informarea tinerilor despre contraceptie, boli cu transmitere sexuala si instruirea lor despre ce inseamna un comportament sexual responsabil

 

La inceput am crezut ca va fi imposibil sa mergem in licee si sa le vorbim tinerilor, dar faptul ca suntem de varste apropiate este avantajul nostru, pentru ca purtam discutii libere si putem aborda problemele discutand ca intre prieteni. Mare parte din tinerii din licee detin foarte putine informatii si nu ne-a fost deloc greu sa punem in discutie principalele BTS, sa lamurim multe din miturile legate de un comportament sexual fara riscuri.

 

Este o experienta foarte interesanta pentru toti, studenti si liceeni in egala masura. Pentru ca orele sa fie cat mai placute acestia participa la concursuri, jocuri si primesc informatii utile. Este o provocare sa fii profesor pentru o zi, inveti lucruri care iti vor folosi si iti dezvolti stapanirea de sine, iti testezi capacitatea de convingere, de a conduce o discutie si de a modera o dezbatere.

Dac
a vreti sa fiti profesori pentru o zi, fiti alaturi de noi!

 

Galerie foto

HomeDespre noi Comitete permanenteDepartamente InvatamantContact

 

"Munca fiecarui om este portretul sau!"Samuel Butler