"Arata ca-ti pasa... drogurile ucid!"

- Coordonator proiect: Cherestes Raluca -

e-mail: raluca_xenia@yahoo.com

 

"Viata se scurge intr-o clipa, ea nu inseamna nimic prin sine. Valoarea ei este data de modul cum ai intrebuintat-o. Doar binele ramane si tocmai prin asta viata inseamna ceva."

Vino sa ii ajutam pe cei care cred ca drogurile sunt iluzia vietii!

Te-am provocat?! Arata ca iti pasa... drogurile ucid

 

Acum depinde numai de noi sa incercam sa-i intelegem si sa-i lamurim cat mai bine pe acesti tineri in legatura cu implicatiile reale ale fenomenului "DROGURI".

 

In ce consta proiectul?

"Arata ca-ti pasa... drogurile ucid!" este unul dintre cele mai tinere programe ale SSMT; avand un caracter informational, abordand tema fenomenului consumului de droguri si implicatiile efectelor acestora asupra sanatatii tinerilor, programul vine in beneficiul elevilor liceelor din Timisoara, dar si studentilor UMFT.

  

Vorbind mai in amanunt, proiectul parcurge urmatoarele etape: inscrierea voluntarilor, sedinte saptamanale cu acestia, mese rotunde si training, realizate cu ajutorul Centrului pentru Prevenire  si Consiliere Antidrog Timisoara, studierea de materiale informative, selectia voluntarilor printr-un test de verificare a cunostintelor despre droguri, stabilirea echipelor si a orarului actiunii, desfasurarea actiunii in sine, evaluarea programului.

 

Discutiile libere, jocurile, vizionarea de filme sunt actiuni ce se desfasoara pe parcursul unei ore de dirigentie si incearca sa stimuleze tinerii sa-si expuna ideile in limbaj propriu, sa-si exprime liber opiniile, sa-si descopere slabiciunile si resursele, sa se informeze corect in legatura cu implicatiile consumului de droguri, pentru a putea interveni in rezolvarea problemelor asociate acestui fenomen. 

 

Ideea de baza a programului este ca, odata ce oamenii inteleg faptul ca pot juca un rol important in schimbarea vietii lor, chiar atunci cand resursele sunt foarte mici, acestia sunt mult mai doritori sa inceapa schimbarea atitudinilor si comportamentelor pentru un stil de viata sanatos. 

 

HomeDespre noi Comitete permanenteDepartamente InvatamantContact

Copyright 2009-All Rights Reserved

 

Samuel Butler

"Munca fiecarui om este portretul sau!"