"Initiativa pentru orfani"

- Coordonator proiect: Cherestes Raluca -

e-mail: raluca_xenia@yahoo.com

 

 

Proiectul consta in a aduce un suras pe chipul copiilor defavorizati din centrele de plasament.
Obiective:
Prin activitatile noastre urmarim sa aducem mici bucurii in viata copiilor defavorizati din Centrele de Plasament din Timisoara. In vizitele periodice la Orfelinate urmarim atat activitati recreative cum ar fi jocuri sau plimbari in parc cat si activitati educative cum ar fi pregatirea temelor sau "Terapie prin Arta". De asemenea organizam excursii care sunt un stimulent in dezvoltarea copiilor si totodata o iesire din monotonia vietii din Centrul de Plasament. Nu numai copiii, ci si studentii voluntari au amintiri de neuitat din aceste excursii. Alte momente placute oferite acestor copilasi sunt petrecerile organizate cu ocazia Craciunului, Pastelui sau de 1 Iunie la care copiii primesc cadouri din partea noastra, canta si danseaza impreuna cu noi; este placut sa fim ca intr-o familie, sa simta si ei ceea ce un copil ar trebui sa simta cu ocazia acestor sarbatori.

Se urmareste:
- imbunatatirea sistemului educational de care ei dispun, prin materiale educative, jocuri psihologice;
- realizarea unui cadru social favorabil - socializare si integrare socialaş;
- dezvoltarea aptitudinilor ( memorie, agilitate, indemanare, perspicacitate etc.); ex: picturile prezentate in cadrul unei expozitii- cu scop caritabil;
- dezvoltarea laturii emotional afective prin interactiune cu mediul inconjurator

In cadrul acestui proiect sunt organizate evenimente in scop caritabil gen seri de film, expozitii de arta, acțiuni de strangere de fonduri de la studentii medicinisti timisoreni, etc.
 

 

HomeDespre noi Comitete permanenteDepartamente InvatamantContact

Copyright 2009-All Rights Reserved

 

Samuel Butler

"Munca fiecarui om este portretul sau!"