"Medic pentru o zi"

- coordonator proiect : Ciuta Alexandru -
E-mail : ciutaalexandru@gmail.com
 

SSMT isi propune in cadrul acestui proiect imbunatatirea educatiei sanitare si a asistentei medicale in localitatile judetului Timis, unde acestea sunt deficitare.

"Medic pentru o zi" este unul dintre proiectele Departamentului de Sănătate Publică, ce adună de două ori pe semestru, un număr impresionant de studenți din cadrul facultăților de medicină, dornici de a-și exersa abilitățile practice, fiind urniți de dorința de a face bine comunității. Proiect īnceput īn Timișoara, este astăzi la nivelul Federației Naționale, unul dintre cele mai mari proiecte, răspāndindu-se astfel din Timișoara spre celelalte centre universitare.

 

Scop: se urmareste o mai buna informare a tinerilor cu privire la educatia sanitara, in acest scop impartindu-se pliante si facandu-se expuneri orale prin care sa se realizeze profilaxia primara a unor boli de natura cardio-vasculara, metabolica, neoplazica si boli cu trznsmitere sexuala, cu incidenta crescuta in randul populatiei.

Studenții din cadrul facultăților de medicină au, prin intermediul acestui proiect, oportunitatea de a face consultații īn satele īnvecinate centrului lor universitar, consultații ce constau īn: efectuarea de anamneze, examene clinice obiective ECG-uri, spirometrie, teste de glicemie, calcularea indicelui de masa corporala, determinarea scorului international al simptomelor prostatice precum și īndrumarea pacienților, către o specialitate corespunzătoare necesitații acestora. Īn cadrul acestui proiect sunt implicații studenții din toți anii universitari Rezultatele obtinute din aceasta actiune vor constitui un indicator fidel al starii de sanatate a populatiei.

In cadrul proiectului avem ca partener Prefectura judetului Timis
 

 

 

URMATOARE ACTIUNE:
Cand
- 28 Aprilie 2012
Unde - comuna Nitchidorf, judetul Timis

 

 

 

DESFASURARE PROIECT - galerie foto

HomeDespre noi Comitete permanenteDepartamente InvatamantContact

Copyright © 2009-All Rights Reserved

 

Samuel Butler

"Munca fiecarui om este portretul sau!"