Copyright 2009-All Rights Reserved

- Scora-Xchange -

- Coordonator proiect Ionut Marcel Cobec -

    

Programul Scora Exchange din Romania are ca scop pregatirea studentilor medicinisti pentru insusirea unor cunostinte teoretice si practice in ceea ce priveste HIV/SIDA. Aceasta se realizeaza prin cursuri si prin contact direct cu copii infectati cu HIV si cu bolnavii de SIDA.

 

Este bine cunoscut faptul ca HIV/SIDA este una dintre cele mai importante probleme ale secolului XXI si are un mare impact asupra populatiei, de aici rezulta necesitatea imbunatatirii cunostintelor studentilor medicinisti in ceea ce priveste aceasta afectiune si o viziune mai clara asupra problemelor cu care se confrunta aceste persoane in viata de zi cu zi.

 

Unul dintre obiectivele proiectului se refera la studierea evolutiei si tratamentului acestei boli si deasemenea a impactului social si psihologic pe care il ridica. Nu este deloc neglijabil faptul ca acesti studenti participanti, in urmatorii ani, la randul lor vor devenii clinicieni care vor trata acesti pacienti.

 

UMF "Victor Babeş" Timişoara - este prima universitate din vestul tarii ce participa la programul SCORA-XCHANGE. Studentii participanti au posibilitatea de a obtine cunostinte acoperind multe probleme legate de HIV/SIDA sub coordonarea profesorilor universitatii noastre. Cel mai important aspect al acestui schimb este de a invata despre problemele legate de ingrijirea unui copil infectat, in special a celor din generaţia '89. Pe langa aceste aspecte, ei pot asista alaturi de noi in munca noastra.

 

Acordam prioritate formarii unui grup de studenti din diferite tari , studentii anilor terminali vor fi acceptati cu prioritate. Noi incurajam toti studentii sa aplice.

Pot participa studentii medicinisti ale caror stagii se desfasoara deja in clinica, de orice nationalitate sunt bine veniti de a participa alaturi de noi la acest program. Acesta furnizeaza schimbul de opinii necesare unei mai bune intelegeri a problemelor medicale alese ca scop al programului nostru.

 

Pentru a participa la programul nostru trebuie sa completati un formular de inscriere de pe pagina noastra de internet. De asemenea trebuie sa trimiteti intr-o scrisoare de motivare, CV-ul vostru si o scurta prezentare a situaţiei HIV/SIDA din tara voastra.

 

Evaluarea este efectuata cu ajutorul unor chestionare realizate de SCORA - Timisoara. Aceasta va reflecta imbunatatirea schimbului in cunostinte practice si teoretice al participantilor, opiniile lor in ceea ce priveste activitatea medicala si sociala organizata de societatea noastra in Timisoara, sugestii la modalitati de imbunatatire a acestora.

 

In fiecare an acest program este organizat in mai multe tari, oferind posibilitatea unei experiente inedite.

Pentru mai multe informatii legate de acest tip de schimburi vizitati: www.ssmt.ro/scora

 

Coordonator International SCORA-Xchange:  Cobec Ionut Marcel

                cobec_i@yahoo.com

 

Galerie foto

HomeDespre noi Comitete permanenteDepartamente InvatamantContact

 

"Munca fiecarui om este portretul sau!"Samuel Butler