Copyright 2009-All Rights Reserved

 

 

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

- STATUT -

CAPITOLUL I - Prevederi generale

Art. 1. Societatea Studentilor in Medicina din Timisoara (prescurtat SSMT) este o organizatie non profit, cu caracter socio-profesional, autonoma creata pentru a apara si promova drepturile si interesele studentilor din Facultatea de Medicina (specializarea Medicina Generala) din Timisoara, indiferent de sex, religie, nationalitate sau convingeri politice, prin toate mijloacele legale de care dispune. SSMT este constituita in conformitate cu Legea nr. 21/1924.

 

Art. 2. a) Denumirea Asociatiei este "Societatea Studentilor in Medicina din Timisoara". Singura prescurtare admisa este SSMT;

b) Sediul Asociatiei se afla in cladirea Universitatii de Medicina si Farmacie din Timisoara, Piata Eftimie Murgu Nr.2, parter, camera 17;

c) Denumirea in limba engleza a Asociatiei este Timisoara Medical Students' Society.

 

Art. 3. a) Societatea Studentilor in Medicina din Timisoara (SSMT) functioneaza ca personalitate juridica de sine-statatoare pe baza prevederilor prezentului Statut si a hotararii Tribunalului Timisoara;

b) Societatea Studentilor in Medicina din Timisoara (SSMT) este urmasul legal al Sindicatului Studentilor Medicinisti din Timisoara (SSMT) infiintat prin incheierea nr.29/20.02.1990 a Judecatoriei Timisoara, dizolvat prin efectul legii cu privire la sindicate publicata in Monitorul Oficial al Romaniei nr.164 din 7 august 1991;

c) Identitatea Asociatiei este fixata prin nume, emblema si sigle stabilite de Adunarea Generala.

 

Art. 4. SSMT nu este o organizatie cu caracter politic, nu sprijina nici un partid politic si nici o organizatie politica.

 

Art. 5. Membrii SSMT sunt liberi sa adere la orice alta organizatie, fie politica,fie profesionala, fie de alta natura, ale carei scopuri nu contravin scopurilor SSMT.

 

Art. 6. a) SSMT are dreptul de a se asocia - pastrandu-si autonomia - cu alte organizatii studentesti similare pentru a apara si promova drepturile si interesele comune.

b) SSMT are dreptul de a se afilia la orice asociatie studenteasca nationala si internationala.

c) SSMT intretine relatii directe de colaborare cu organizatii socio-profesionale nationale sau internationale care au scopuri sau interese comune cu ale sale.

d) SSMT colaboreaza direct cu celelalte organizatii studentesti din Universitatea de Medicina si Farmacie din Timisoara, pe principiul ajutorului si interesului reciproc.

e) SSMT colaboreaza direct cu organizatiile profesionale ale studentilor straini din Facultatea de Medicina din Timisoara invederea promovarii intereselor profesionale comune. .

 

Art. 7. Asocierea cu organizatiile sau societatile studentesti prevazute in art. 6 sau afilierea la organizatii studentesti nationale sau internationale se fac pe baza hotararii Biroului Executiv.

 

Art. 8. Durata pentru care este constituita aceasta Asociatie este nedeterminata.

Samuel Butler"Munca fiecarui om este portretul sau!"