Copyright 2009-All Rights Reserved

 

- Cuvantul rectorului -

 

 

Care este astazi misiunea şcolii de medicina din Romania? Aceasta este definita de rolul cheie pe care il are in infaptuirea atat a reformei sanitare, cat şi a celei din invaţamant. Astfel, pe de o parte, Universitatea Medicala are un rol central in procesul de eficientizare a sistemului de sanatate, al carui scop este ameliorarea sanataţii populaţiei. Pe de alta parte, pregatirea viitorilor medici trebuie sa integreze noul concept al "medicinei care nu are graniţe".

 

Numai Universitatea de Medicina este locul care poate sa impuna ca absolut necesara colaborarea totala dintre cele doua sisteme: de invaţamant şi de sanatate, in scopul declarat al excelenţei in educaţie, cercetare şi ingrijirea pacienţilor. In faţa acestor cerinţe fundamentale Universitatea de Medicina şi Farmacie "Victor Babeş" din Timişoara, fara un trecut prea indelungat, nu are decat o singura şansa - aceea de a privi in viitor. Ea trebuie in continuare sa ofere un inalt standard european in pregatirea viitorilor medici romani sau straini, sa desfaşoare cercetare biomedicala de valoare şi, in relaţie cu activitaţile educaţionale şi de cercetare, trebuie sa promoveze servicii clinice exemplare.

 

Realizarea pe mai departe a acestor obiective, in condiţiile dificile din ţara noastra, este posibila doar prin spiritul de echipa şi intrepatrunderea intre generaţii, prin imbinarea experienţei şi posibilitaţilor unora cu voinţa şi competenţa celorlalţi.

                                                              Prof. Univ. Dr. Stefan Iosif Dragulescu, Rector

 

 

 

 

 

"Munca fiecarui om este portretul sau!"Samuel Butler